mandag 27. juli 2015

Hellas !!

29.september

Vi er oppe ved 7-tiden, sjekker værmeldinger, det er i dag vi skal forlate Italia.
Etter morgenkaffen og fulle dieseltanker, er vi igjen utpå havet. Det er alltid spesielt å forlate en havn for å gi seg i kast med nye og ukjente farvann.

Motorkjøring i motstrøm første del av turen, og med krappe bølger. Vil vi nå øya Othonoi før solnedgang? En stund ser det litt mørkt ut.
Motstrøm blir medstrøm samtidig som vinden kommer. Vi heiser seil og logger over 8 knop. Vinden varierer og det er fortsatt krapp sjø. Så dabber vinden helt av. Vi er 3 timer fra Othonoi og starter begge motorene. Det er bølger, men ingen vind til å bringe oss inn i tide.

Arvid  skifter gjesteflagg fra italiensk til gresk
Der, der er øya og Hellas!!


Så, der dukker øya opp i det fjerne, vi nærmer oss Hellas. Selv om målet vårt har vært selve turen, har vi alltid ønsket oss til Hellas og øyriket der. Nå er det bare få timer igjen. Gleden er stor ombord! Det blir dusj i cockpit før vi entrer bukta der vi skal ankre. Bukta ligger på sydsiden av øya Othonoi, den første vi kommer til i Hellas. Øya er en av tre som ligger nordvest for Korfu.
Vi ankrer ved siden av Snowbird med Johanne og Asbjørn ombord. Det er tre båter i havna og utrolig nok er alle tre norske!  Den tredje er Nocturne fra Skjærshalden, den er på vei mot Italia.
Nocturne på vei mot Italia
Snowbird for anker 
I jolla til Snowbird kom vi oss til havn, nå skal det smake med gresk mat!
Vi kom til en taverna som var omtrent som jeg hadde drømt om, familiedrevet, med far som tavernavert, mor på kjøkkenet, og tante og datter som hjelper til. Og gresk mat fikk vi: tzasiki, gresk salat og souvlaki. Alt smakte kjempegodt med rødvin til og en ouzosnaps både før og etter.Bedre velkomst til Hellas kunne jeg ikke få!

Vi er i Hellas! Store smil på alle fjes.
Egentlig var det litt for mye mat, men det gjorde ingenting-tavernaen var full av sultne katter og vi delte gjerne med dem. Ble de for innpåslitne kom verten med vannpistol og fikk dem ut. Effektivt! Det varte ikke lenge, de var tilbake nesten med en gang.
Kjempekoselig kveld som ble avsluttet sammem med det norske paret fra Nocturne

Katter som venter på å få en godbit....
 Ikke mange fastboende på øya, i underkant av 400 totalt. i den lille bukta der vi ankret bodde det ca.40 stykker om vinteren, noen flere i turistsesongen.

Litt av bebyggelsen på bukta vår på Othonoi
 Neste stopp er Albania for oss. Vi vil gjerne sikre oss nye 18 måneder i EU, og da må vi stemple ut fra EU for å komme inn igjen. Det blir igjen et spennende mål....
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar