mandag 27. juli 2015

Santa Maria de Leuca, siste havn i Italia 

26. - 28. september

Det blåser mye hver dag. Vi ser oss rundt i byen og orienterer oss om spisesteder og matbutikker. Proviantering er viktig, vi vet aldri hvor lenge det er til neste mulighet. Proviantering er en heldagsjobb noen ganger. Vi går fra det ene supermarkedet til det andre, de fleste har mest tomme hyller og noen få varer hver. Det ene supermarkedet hadde mest dyre viner igjen i hyllene. Dårlig avsetning på disse i sommer!  Vi får i alle fall skrapt sammen så mye proviant at vi klarer oss noen dager. 

De fleste står tommeNydelig dekorerte hus


Dette er nok en sommerby, mange flott dekorerte hus som ser ut
til å stå tomme. Trolig sommerboliger for noen. Kanskje en ferie her kan friste?


Arvid ser på kartet over området ved foten
 av den kunstige fossen

Vi tar turen opp den kunstige fossen, nå tørrlagt, for å   nyte utsikten fra toppen. Fyrlykten på toppen er 47 m høyt og står 100 m over havnivå. Her ser vi utover "hælen" på Italia og utover sjøen der to hav møtes: Adriaterhavet og Det ioniske hav. Det siste skal bli vårt oppholdsted i månedene som kommer.

Vi ser ned "fossen" med trapper på begge sider

Vi er på toppen og nyter utsikten
På vei ned kommer vi forbi grottene som sjøen har lagd
Nydelig utsikt over Santa Maria de Leuca fra toppen
Lørdag kveld er det tydelig et arrangement ved bunnen av fossen. Vi rusler bort. Mange og lange taler blir holdt, nesten som i Norge når noe skjer. Vi skjønner ikke et kvidder, men blir stående og se på alle som har møtt opp, familier med barn, ungdommer og par. Det ser ut til å være nesten alle som bor i byen. 

Fantastisk skue og med et vakkert lydbilde til!
 Så: Flott musikk strømmer ut av høytalerne, mangefarget lys opplyser fossen - og så kommer vannet strømmende nedover. En fasinerende opplevelse!
Vi nyter en middag sammen med Johanne og Asbjørn etterpå, kanskje er det siste kvelden i Italia.

Neste dag blåser det litt mindre på morgenen, men det øker fort i styrke. Asbjørn og Johanne bestemmer seg for å gå, vi blir. Det blåser og har blåst fra nord og vi skal gå øst. Det betyr bølger på tvers av båten og ingen komfortabel tur. Heldigvis har vi god tid og kan vente. 
Siste kvelden i Santa Maria de Luca

På kvelden spiser vi middag på nærmeste hotell, spisesalen fylles av pakketurister med "all inclusive". Det er fast meny, enten kjøtt eller fisk. Helt ok, men langt fra noe gourmetmåltid.
Vinden er mer gunstig neste morgen og vi starter mot Hellas, der nye eventyr venter oss....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar