lørdag 14. september 2013

Noordergat Marina og planlegging "Standing Mast Route"

11. september

Du vet du er i Holland når båtene har utenpåliggende kjøl!


Det er sol når vi våkner, men mye vind. Vi blir litt opptatt med Skype, og oppdateringer på nett. Kjempekoselig å snakke med kjentfolk (Tom og Grethe) som følger oss både på blogg og AIS. Det er selvfølgelig morsomt å få tilbakemeldinger på både reisen vår og på det vi gjør for å formidle dette til venner og kjente.
Når vi endelig er klar for tur i Lauwersoog, har været skiftet noe, til grått og utrygt for regn. Vi traver rundt, Arvid får kjøpt litt nytteting til båten og vi spiser sen lunsj ute.

Dagens lunsj, fisk til meg, hamburger til Arvid

Vi har oppdaget mange forskjellige flagg på denne turen, første gang var i Flensburg, i Olpenitz hang flagget for Flensburg på alle flaggstenger - ikke det tyske flagget.
Her i Lauwersoog er det flere, og de bruker dem på flaggstenger og som reklame. Fant sokker i et av flaggenes mønster.Flagg for provinsen Groningen
Flagget for provinsen Groningen vises i det lille bildet og flagget for Friesland er i det store. Dette er et flagg som går på tvers av landegrenser. Friesland har områder både i Danmark, Tyskland og mest i Holland og skal ta vare på frisisk språk og kultur. Det er morsomt å se slike lokale flagg.
 Flagget for Friesland

 
 
Vi tar en tur nedom slusa vi kom gjennom, en laaannng båt med grus går gjennom.
 
Vi unngår akkurat en kraftig regnskur da vi er tilbake i båten. Bloggen må oppdateres, og med godt nett får vi prate med flere, både sønn Christian og søster Bente. Kjempekos!
Og en stor takk til Christian og Mette som kom med de kule høytalerne - de har vi brukt mye!
 
Resten av kvelden og deler av natta går med til planlegging av ruta. Litt skeptisk når vi finner en bro som bare er 5,6m bred. Litt smal for oss. Hva gjør vi da? Jo, selvfølgelig legger vi ut spørsmålet på "Langturseilersida", der er det mange kloke hoder som har gått samme vei. Svaret vi får derfra er at minste bredde kan være 7,1m. Hjelper oss ikke mer siden vi er 7,6m. Neste skritt blir å sende mail til Leeuwarden YM som har disse broene i sitt område. Vi legger oss, litt usikre, for å jobbe videre neste morgen.

Kanskje er det ikke farvel til de frisiske øyer likevel.....

1 kommentar:

  1. Under hvert innlegg kan du skrive kommentar til oss, nyheter, ris, ros og andre aktuelle ting. Hilsen Anne Grete

    SvarSlett