fredag 15. november 2013

Viveiro - good bye

Endelig på tur igjen
2. - 14. november


Da er oppholdet vår i Viveiro over. Tirsdag 12.november kaster vi alle 17 (eller var det 7?) fortøyninger, starter opp Lombar og Dini og staker ut kursen mot La Coruna. Klokka er halv ni og det er så vidt blitt lyst. Vi merker godt at dagene er kortere nå, det medfører kortere dagsetapper enn tidligere. Akkurat 1 måned i Viveiro er over, vi kom 12. oktober og drar 12. november. Rett ut i fjorden, dønningene har så vidt begynt, der blir jeg sjøsyk. Har mest sannsynlig vært for lenge på land. Det blir en pille og i seng en stund, deretter er det over. Det samme skjedde da vi forlot Arendal og kom ut i litt dønninger. Siden har jeg ikke vært syk, det har nok med å bli vant til sjøen.
Den berømte katedralen i Santiago de Compostela


Hovedskipet i katedralen er mektig
Siden jeg ikke har skrevet noe på 14 dager kan det være på sin plass med en liten oppdatering. Etter at vi fikk vite at vi må vente hele november i Viveiro, falt vi litt sammen begge to. Viveiro er koselig, men ennå en hel måned til?
Hele turen har vi hatt kontakt med gode venner i Finestrat, en koselig liten fjellandsby nord for Villajoyosa. Så kom invitasjonen, hvorfor ikke komme ned til oss noen dager og nyte litt varme og sol? Vi brukte kort tid å bestemme oss, akkurat så lang tid som det tar å finne ut hvordan vi kan komme oss dit. Det ble buss og tog, og fra Viveiro tar det to dager til Alicante. Egentlig helt greit, vi overnattet i Santiago de Compostela og fikk noen timer i og rundt katedralen. Et fantastisk skue! Det er mektige bygg, både katedralen og byggene rundt. Jeg ble satt tilbake til ei bok jeg har lest, om pilgrimsveien og om overnatting hos munkene ved siden av katedralen. Nå var det hotel og konferansesenter i byggene rundt den store plassen. Neste morgen, mens vi ventet på toget, kom vi i prat med to finske jenter, de så det norske flagget på jakka mi. De hadde startet i Frankrike og gått 800 km på 5 uker og hadde hatt en fantastisk tur. Det ble en lang dag på toget for oss, 10,5 timer.

Fremme i Alicante ble vi møtt av Grete og Tom, deilig å se dem igjen, og deilig å kjenne temperaturen. Det er hit vi skal, med båt!! Mye ble ordnet på få dager, etter 3 dager var vi igjen på toget nordover. Været har endret seg noe og tenker komme oss rundt og videre nedover mens det holder seg på nord.
Arvid fikk ordnet plass på Benidorm sykehus, med norsktalende koordinator og spansk lege som snakker svensk, ingen språkproblemer i alle fall. Ingen fare med å seile båten ned og ta hjertekorigering når vi kommer dit var deres råd. Og så ville både lege og koordinatervære med på fisketur når vi kom ned! Deretter traff vi en annen venn av oss, spansk sådan. Den gode Ricardo ville gjerne være med å seile båten videre sydover. Gjett om vi er ved godt mot, da kan vi ta lengre etapper, Ricardo er en habil seiler. Meningen var at også hans samboer skulle være med, men det gikk ikke i boks denne gangen. Det blir neste gang hun kan få det til. Til slutt fikk vi også vært innom havna i Villajoyosa for å få priser og om det er plass. Det er dyrt der, til å være vinteropplag for flere måneder, men kan vi klare det på pensjonslønna så blir vi nok der.

Nydelig utsikt over Middelhavet - fra Finestrat

La Coruna er ei urolig havn med mye svell, så vi ligger og drar litt i fortøyningene. Vi studerer værmeldinger, avstander og hvor langt vi kan komme mens Ricardo er om bord. Hadde vært utrolig fint å ha han med hele veien, men skjebnen vil at akkurat neste uke har han fått time til en operasjon han har ventet på i lengre tid. Vi gleder oss over at han vil hjelpe oss det han kan. Utrolig bra!
      Bildet er fra Finestrat - nydelig plass
 
I går var det den store klevaskedagen, utrolig greit. I Viveiro er det ingen vaskemaskiner, der kan du bare levere vasken. Det ble gjort en gang. Her er det 3 vaskemaskiner og 1 tørketrommel, jeg koste meg med å få vasket alt jeg trengte om bord. I hjørnet på vaskerommet får jeg øye på et strykebrett, hm... Strykejern har jeg om bord, og jeg er stor tilhenger av strøket sengetøy. Så tenkt, så gjort. Om bord, hentet strykejernet og spurte hvor jeg kunne stryke tøy? Der var et spørsmål de aldri hadde hatt i denne marinaen, det var helt sikkert ut fra ansiktsuttrykkene.


Mektig natur rundt Finestrat
 

I kveld kommer Ricardo om bord, kanskje starter vi på lørdag. Det er mye vind i området, og vi skal passere det vestligste punktet i Spania, Cap Finistere, der det ofte blåser mye og uventet i følge andre seilere. Vi kan ta en kort dagsetappe til Muxia, rett før Cap Finistere og vente på litt mindre vind. Vi ønsker oss "Fair Winds and following sea"


Strandpromenaden i Villajoyosa, båthavna i bakgrunnen

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar