fredag 1. november 2013


Vi holder oss i Viveiro

Statue av fiskermannen

 
For tiden passer det oss bra å være i Viveiro. Arvid får ro til å bli stadig bedre, trenger ikke stresse med at vi skal komme oss videre. Vi kommer oss ikke videre - det bestemmer været. Vi ligger i et værsystem som sender en evig strøm av dype lavtrykk over oss, senter av det som er over oss nå, er på 960 mB. Er spent på når det kommer en høytrykksrygg...
Dagene går til spaserturer, litt blogg, og mye avslapning. Stort sett har vi fint vær, solskinn og rundt 20 grader. Forrige kvelden ble vi overfalt av styrtregn, og vi har hatt noen byger i tillegg.
Fra moloen ut mot havet

Søndag 27. og natt til mandag var ikkeno' gøy. Det blåste sterk kuling, og jeg tror storm i kastene. Værmeldinga sa opptil 50 knop eller 25 m/s, det er jaggu nok! På natta ble det ikke mye soving, lå og hørte på vinden bråke i vår båt + de andre i havna. det rykker i fortøyningene når båten vrir seg i vinden. Tror vi har 6,7 fortøyninger forover mot vinden og 3,4 bakover, det er ingen fare. Men ubehaget sitter i selv om jeg vet det ikke er noen fare. Og så kom regnet! Arvids trøst da var at DA slutter det å blåse, vinden kommer alltid i forkant av regnet. Dette stemte ikke helt, det fortsatte noen timer til! Sovnet til slutt ved 6-tiden, da hadde det roet seg så pass at det ble stillere i båten. Og når jeg våknet var det lett bris, delvis skyet og fint vær. To vidt forskjellige verdener!!!
Vi ser for oss, i følge værmeldinger så langt, et værvindu  på torsdag, da er vi tilbake fra La Coruna og legebesøk. Vi tenker da å komme oss rundt tuppen til La Coruna for å ha et bedre utgangspunkt når været endrer seg. Det må det snart gjøre, vi har hatt lavtrykk på lavtrykk i snart 3 uker nå.
 

Vi spiser suppe hos Blanka
 
1. november
Vi er nå tilbake i båten etter 2 dager i La Corona og legebesøk. Det var en nøye undersøkelse som ble foretatt av en godt voksen hjertespesialist og hans medhjelpere. Vi føler vi ble tatt godt vare på.

  Riazorstranda i La Coruna

Resultatet var litt mere alvorlig enn vi håpet på. Arvid må ta blodfortynnende medisin i 4 uker, deretter tilbake til La Coruna for elektrokoorigering av hjertet. Det skal få hjertet tilbake til riktig rytme. Om det er vellykket, blir han erklært frisk og videre medisinering er ikke nødvendig. Arvid fikk en ny antikoaguleringsmedisin, ikke marevan som er mer vanlig. Det betyr at han slipper tett oppfølging for å finne riktig dose.
 
Som vanlig benytter vi tiden til spaserturer, også denne gang. En tur ned til Marina La Coruna gjør oss sikker på at det er i lille Viveiro vi skal være de neste 4 ukene. Det var mye svell og urolig i denne havna til tross for lite vind de to siste dagene.
La Coruna er en stor by og vi har hotell i byens sentrum, der det vrimler av små kafeer og butikker. Vi går langs Riazor stranden, en flott strandpromenade omkranser stranden og videre rundt et nes til promenaden langs havna. Her er det tett i tett med små utekafeer og vi velger å spise lunsj i nydelig solskinn. Vi nyter ettermiddagen på hotellet, ei grand size seng og badekar! Tror jeg tilbrakte nærmere to timer i badekaret, elsker jo å bade! Det samme med Arvid. Neste dag er
det drosje tilbake til båten og tur i solskinnet.
 

Maria Pita, Galicias Jeanne d'Arc

Promenaden langs havna

Vi stikker oppom Laura, Arvids lege her, for å fortelle hva diagnosen ble. Hun ble veldig glad for at det ikke var mere alvorlig og ønsket oss lykke til videre. Hun har fått jobb noen dager i en annen by, men vil være tilbake her den 16. november og tror hun vil ha jobb i hele november også. Dr. Moreno, som dro til Norge for å besøke barnebarnet sitt, har spurt hvordan det går med Arvid HVER dag! Vi føler omsorgen og det gjør selvfølgelig godt.
Noen fine blomsterbilder fra La Coruna:
 
 

Det blåser godt i dag, omtrent som i heftige perioder tidligere, og vi er godt fortøyd. Må snart venne meg til ulingen som vinden lager og rykkingen i fortøyningene. På dagen er det ok, men på natten kan det være vanskelig å få sove.

I de neste 4 ukene kan vi se oss om i Spania ved å leie bil, det kan hende vi finner på noe i den retning, vi får se. Båten ligger i alle fall trygt og godt og vi kan rolig forlate den noen dager.

 


3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Hei, kjempehyggelig med kommentar på bloggen. Siden jeg kjenner mange Turider skulle jeg likt å vite hvem Turid dette er. Anne Grete

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett