onsdag 22. januar 2014


I Almerimar

25. til 31.desember

Jeg våkner sent, helt uvanlig til å være meg. Arvid har laget kaffe, men jeg blir liggende litt i køya. Hører på et voldsomt vær. Vinden uler og mastene synger. Båten farer fram og tilbake i bølgene så mye som fortøyningene tillater. Plutselig slår den ene baugen i brygga. Jeg farer opp, det er full storm ute. Båten vrir seg i vinden og fordi vi ligger litt nærme brygga treffer den ene baugen bryggekanten,heldigvis bare fenderlista. Vi ordner med fendere foran baugen, det er lite annet vi kan gjøre. Det er faktisk vanskelig og lite lurt å oppholde seg ute. Skumsprøyten står høyt over moloen. Hver gang vi tror det løyer litt, kommer vinden tilbake med enda større styrke. Det er bare å vente.
Det blåser godt inne i havna

Vi ligger nokså utsatt til 

Utpå dagen kler vi oss godt og tar en tur i land. En tur ut på enden av moloen viser et forrykende vær. Godt påkledd er det fasinerende å se, litt mer skummelt ombord i båten.
Vi spiser middag på land, engelsk 1.juledagsmiddag, på indisk restaurant. Riktig internasjonalt! Tilbake i båten blåser det enda mer. nå er det orkan i kastene. Vi må forsøke å endre fortøyningene flere ganger for å unngå at baugen går i brygga. I slike tilfeller er det sikkerhet først, vi har alltid på oss vest og sikkerhetsline. Det blir en slitsom kveld og natt. Hver gang vi tror vinden gir seg, kommer den tilbake med full styrke. Båten beveger seg voldsomt i bølgene som bygger seg opp. Det rykker i fortøyningene. Utsiktene er at det skal fortsette hele morgendagen og løye først til kvelden. 
Havet koker på utsiden av moloen

Et inferno av vind og bølger

Det blir ingen søvn, vi prøver ikke engang. Ved to-tre-tiden om natten gir vi opp og ber havnevaktene kjøre oss til nærmeste hotell. Vi kan ikke gjøre mer med fortøyninger. Og med utsikt til at det skal fortsette hele neste dag trenger vi å sove. Det er vanskelig å forlate båten, jeg gråter. Det er viktig med sikkerhet for oss selv først. Jeg ser i bilder hvordan baugen knuses mot betong-kaia. Det er ikke lett å gå fra borde, men vi trenger å hvile.
Vi havner på et 5-stjernes hotell, hotellrommet er en suite. Vi klarer å roe oss ned, og etter hvert får vi noen timers søvn. For en natt!!
Jeg våkner halv ni, ser ut av vinduet: Lite vind!! Jeg vekker Arvid for at vi må se til båten! I havna er det nå nesten vindstille og vi får trukket båten lengre ut. Få minutter etter blåser det opp til kuling igjen! Været er uforutsigbart i disse tider! Tilbake på hotellet spiser vi en god frokost i ro og mak. Vi benytter hotellets spa-avdeling der det er varmt basseng med vannmassasje, sauna, damprom og spesialdusjer. Fantastisk deilig, veier opp for det meste av nattens mareritter! Vi drar på havnekontoret for å be om en annen plass, lengre inn i havna. Det får vi når Arvid sier at kona gråter og vil hjem. Det blåser også her, men ingen bølger.
Uvær er over og vi har kost oss i SPA-anlegget
5-stjerners suite, det passer bra for båtflykninger
På kvelden er det skandinavisk treff på "den indiske" der vi hygger oss sammen. En kjempekoselig gjeng som gjør oppholdet her veldig sosialt og hyggelig.
Neste dag er det flott turvær, sola skinner fra skyfri og vi tar strandpromenaden på østsiden av havna. Vi fortsetter inn i naturreservatet som ligger der, følger først stranda, siden grusveiene. Dette skal være flamingoenes rike, men vi ser ingen.
Flott tur langs promenaden. Snedekte Sierra Nevada i bakgrunnen

Nydelig dag med sol og blikkstilt hav

Tilbake i båten serverer vi vafler i cockpit for våre skandinaviske venner. Det er kjempehyggelig! Etterpå teiper vi på forsterkninger på fokka og får god hjelp til det. Vi spiser middag i båten og ser på fredagsunderholdningen på NRK. Flott konsert med The Rolling Stones avslutter kvelden. De må minst være i 70-årene, og for en energi!!
De neste par dagene er det innevær og sport på TV, det passer bra sammen. Er snart tom for sokkegarn, må få meg noe mer strikking.
Mandag etter frokost banker det i skrogsida. Det er Lasse som spør om vi vil være med til Lidl for å handle. Kjempesnilt å tenke på oss, for det vil vi. Vi benytter sjansen til å få fylt opp ekstra forsyninger når vi kan kjøre bil i stedet for ryggsekk! Og Arvid får tyske wienerpølser, dagen er virkelig reddet! Det er det lenge siden vi har funnet, gode pølser. På kvelden er det risengrynsgrøt, det har vi ikke hatt hittil på turen, gjett om det smakte!
Vannet må prøves, ennå noe kaldt for en dukkert

Det er nyttårsaften og fint vær! Vi har ingen avtaler for kvelden, men tenker å gå en tur i land etter middag. 
Først er det nyttårsdusjen. For oss som ikke har dusj ombord, er det rene luksusen å få en lang dusj med nok varmt vann. Herlig!
Utpå dagen banker det i skrogsida, det er Lasse igjen. Denne gang inviterer han oss på middag til kvelden, sildetallerken og hummersuppe. Arvid må innrømme at sild ikke står på hans menyliste, sild blir byttet ut med skinke for han, og da er alt greit. Nina kommer også innom og vi deler ei flaske rødvin. Avtaler å komme på "Stumbling Inn" på kvelden.
En koselig middag og kveld hos Lasse, nydelig sildetallerken og hummersuppe. Toppleiligheten hans har en fantastisk utsikt over havna og havet. Sammen møter vi resten av skandinavene på "Stumbling Inn" der det er stor stemning og internasjonalt miljø. Enmannsorkesteret er kjempeflink med låter som passer til dansefoten!
En flott avslutning på året, men litt merkelig. Det er første nyttårsaften uten en rakett! Ikke en eneste en! Og det er stille langs bryggene når vi rusler hjem. Et blankt nytt år venter på oss - mon hva det vil bringe??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar