torsdag 2. januar 2014

 

21. til 24. desember

Benalmadena - Motril - Almerimar

 Balmadena havn er blokkstille og vi er tidlig oppe. Vi regner med mye motorkjøring på denne etappen, det blir nok lite vind. Ved ni-tiden er vi ute av havna etter å ha fylt diesel og gjort opp for oss. Vi har kurs mot Motril, ca. 50 nm unna. Det blåser litt utpå og vi setter fokka, kanskje kan den hjelpe litt til. I starten er det endel skyer, men det klarner opp og blir flott solskinnsvær. I morgen er siste etappe før jul, vi har bestemt oss for å ligge i Almerimar til over nyttår. Det skal bli deilig å ligge i ro i flere dager. Almerimar er kjent for å ha et aktivt langturseilermiljø om vinteren.
På vei fra Benalmadena mot Motril

Vi ankommer Motril ved 4-tiden. Landingspilsen blir tatt i solskinnet på Club Nautico. De har også restaurant, trolig spiser vi middag der. Vi går tur langs standpromenaden, Motril er et turiststed der du kan stå på ski i Sierra Nevada om formiddagen og bade i sjøen om ettermiddagen. Vi bevilger oss en dusj før middag, som er dyr og dårlig. Havna er forresten også dyr. Den er liten, tror ikke det er mange gjester der. Vi blir liggende på ankomstbrygga, det passer oss bra. Havna har mye svell til tross for at den ligger langt inne i en  stor kommersiell havn. Svellet er minst der vi ligger.
Fra havna i Motril


Vi våkner til havblikk og sol. Vi har passert vinterjevndøgn, nå blir dagene lengre for hver dag. Det er nesten ikke vind utpå, men vi setter storseil og fokk likevel. Det kan gi et lite tilskudd til fremdriften. Inne er det julerengjøring, og noen få nisser får plass i salongen. Den ene har fulgt meg siden jeg laget den i barnehagen da Christian var 3-4 år. Den bærer sin alder godt. 
Min eldste julenisse
Vi må ha litt jul ombord, selv om det meste av julefølelsen mangler. Forresten, mange telys gir også koselig stemning ombord! 
Vi kommer inn til Almerimar og er ferdig fortøyd ved henvist plass ved 5-tiden. Arvid ber om å få en god plass siden vi er så lette i bølger. Det viser seg at vi skal ligge ved "katamaran-piren", der de har samlet det meste av katamaraner.
Sovehulen vår er klargjort til jul

Havna er stor og det er mange båter der. Landingspilsen tar vi på en engelsk pub. Der kommer vi i snakk med en engelskmann og et engelsk par. De er båtfolk uten båt for tiden, og spør selvfølgelig oss om vår båt. I det Arvid sier at vi har en katamaran, setter alle i å le. Av alle mennesker i havna har vi truffet tre som har vært katamaraneiere. Vi traff tonen med en gang og hadde en hyggelig kveld sammen med det engelske paret. Dette kan bli et sted vi kan like. Havna virker levende, med folk i mange båter og mange som bor i leiligheter rundt havneområdet.

Oss på katamaranpiren
Tårnet med havnekontor i Almerimar23. til 24. desember
Våkner til strålende sol, Arvid har laget kaffe og jeg får våkne til tonene fra Vamp. Kan en lillejulaftensmorgen bli bedre?
I dag skal vi handle, det er lite mat ombord. Vi skal IKKE studere værmeldinger og rutevalg. Her skal vi bli, i alle fall en uke, så får vi se. Heldigvis kort vei til super-markedet. Langs brygga ser vi en svensk katamaran. I løpet av kort tid er det samlet både norske og svenske rundt oss. Anders og Susan i katamaranen, Lasse som bor på land, og Gunnar og Nina i motorbåt. Straks blir vi invitert til gløgg hos Anders på julaften for deretter å samles på en restaurant for julemiddag. Kjempehyggelig og inkluderende. Lasse sier han har sett båten vår før, den gang uten mast. Han møtte den i Cartagena, husket den godt siden den ikke hadde mast. Verden er liten!
Julehilsner både på Skype og Face-video på julaften. Deilig å se Christian , Mette og Pia og snakke med dem. Julaften reddet selv om julestemningen mangler.
Vi er ni stykker hos Anders om kvelden, drikker gløgg og koser oss sammen med nybakte venner. I samlet tropp ankommer vi restauranten som venter oss og fortsetter kvelden med god mat og godt drikke. Vi bryter opp litt tidlig, det blåser mer enn tidligere på kvelden. Vi vil tilbake til båten siden vi ligger litt utsatt. Vi åpner "Gammel opplandsk" som har vært med oss fra Norge, og ønsker hverandre God Jul. Vi oppsummerer en fantastisk reise så langt, og minnes spesielle opplevelser. Vind og master skaper utrolig mye lyd, det blir ørepropper på meg i natt.
Denne er også blitt med hjemmefra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar