tirsdag 24. desember 2013

Gibraltar til Benalmadena, Costa del Sol
stopp i Estepona

17. - 20. desember

Vi står tidlig opp denne dagen, det tar litt tid før alt er ordnet for å forlate havna. Vinden har løyet, det er fortsatt gråvær og utrygt for regn. Vi går, været bestemmer hvor neste havn blir, men vi satser på Fuengirola.
Vi passerer Europa-point, sydligste punkt i Gibraltar
Vi runder Europa-point, sydligste punktet i Gibraltar. Vinden er fortsatt fra øst og  urolig sjø. Det er veldig ukomfortabelt om bord. Jeg føler at magen danser rundt uten at jeg er ordentlig sjøsyk. Kapteinen er kjempegrei og ber meg hvile meg på sofaen. Dagens etappe blir ikke Fuengirola, men Estepona. Det er for mye stamping. Litt over tre er vi fortøyd på ventekaia. Deretter tar det ca. en time å få plass, registreres og fortøye på nytt.
Denne møtte oss i havna, en sort svane
Det blir kinamat til sen lunsj, deretter en lang spasertur til postkontoret. Det er vanskelig å få sendt pakke på over to kilo. Da kreves det rekommandert sending. Når vi skriver, for eventuell retur, vår adresse i Kristiansand, skaper det mye hodebry. Det går ikke an, vi står jo i Estepona! Etter mye om og men og diskusjoner, blir det Estepona. Så blir ikke pakken hentet, havner den tilbake i Estepona. At vi forklarer at vi er i båt og reiser videre i morgen, hjelper ikke det grann, Estepona blir det!
Estepona
Vi fikk tid til en klesvask og dusj før vi entrer båten for kvelden. Da er tidevannet 70 cm lavere enn da vi kom - og det er ingen flytebrygger her. Sånn var det forresten i Gibraltar også! Snakk om at gamle damer blir som gaseller når de skal entre båten!!
Prøvde oss på en episode av Lilyhammer, men streamingen var elendig. Det blir to episoder av 6. sesong med Breaking Bad i stedet. Walter White er virkelig ute å kjører nå.
Neste dag, onsdag 18. desember er vi er oppe tidlig. Ordner oss klar for avgang og spiser grøtfrokost før vi går. Vi beslutter at neste havn er Benalmadena, kan være en god havn for østaværet som kommer.
Costa del Sol, vi seiler langs kysten
Det blir rydde og vaskedag om bord, det er jo snart jul. Vi går for motor med fokka oppe, men det er mest motorkraft som bringer oss fremover. En nydelig dag, flott solskinn der vi følger kysten av Costa del Sol. Arvid må frem med kikkerten for å se de stedene der han bodde i Spania for mange år siden. Det er litt spesielt for han å kjenne igjen steder han har bodd og jobbet med båter. Og nå er tilbake i egen båt!
Kaffepause i cockpiten på vei til Benalmadena
Vi ankommer Benalmadena på ettermiddagen og får liggeplass helt ute på ene brygga, helt for oss selv. Vi tar en rekognosering på land, havna ser flott ut. Den er stor, med mye ferieleilighetskomplekser rundt. Vi har ingen internett-tilgang. Vi tenker på håndballkampen i kveld, Norge-Serbia. Den har vi lyst til å se og kjøper oss nett-tilgang. Dessverre får vi ikke sett kampen likevel, det blir å følge målene på VG-nett. Utrolig synd at de tapte kampen, hadde gledet meg veldig til fortsettelsen. Det blir to episoder av BB før Ole Lukkøye kommer.
Utsikt fra frokostresauranten, blikkstille hav!
Neste dag leverer vi vask, jeg teller sammen 11 dongeri, skal være tilbake ferdig vasket på ettermiddagen. Vi henter dem etter byturen og betaler 10 euro. Kjempebillig, i Estepona betalte jeg 8 euro for å vake og tørke selv!
Vi ligger nokså for oss sjøl i havna..
Vi går en flott tur langs strandpromenaden, stopper for stor engelsk frokost på en av de mange kafeene langs promenaden. Havet ligger blikkstille så langt vi kan se. Etter flere timers tur er det fortsatt ikke mye vind utpå. Det maler litt i hodet til Arvid om at vi skulle gått videre i dag. Jeg mener at det er meldt for mye vind til at vi burde gå.
 I palmene langs havna hører vi høye fuglekvitter. Det er grønne papegøyer som er ivrig opptatt med å bygge reder, ofte flerfuglsboliger. Området her rundt Malaga er kjent for sine ville grønne papegøyer. Morsomt at vi også fikk se dem.
Tilbake i havna har det begynt å blåse opp. Vinden skaper bølger rett inn havneinnløpet, det gir svell der vi ligger. Vi har et ærend til i land, legger fra oss varer og  tar Ipad med. Det begynner å regne og blåser mer og mer. Båten jager voldsomt i svellene, det vil si bølgene som kommer inn fra havet og det rykker i fortøyningene. Arvid mister balansen i det vi skal entre båten. Det går bra, han havner på dekk og ikke i sjøen, men det setter en støkk i oss. Heldigvis kommer jeg meg greit ombord med Arvids hjelp.
Det blåser opp, verre skal det bli!
 Vi liker oss slett ikke, men Arvid har gjort det han kan med fortøyningene. Det gjelder å slakke så mye at vi ikke får for kraftige rykk i båten, samtidig som vi må unngå at baugen treffer brygga. Havna er dårligst for sørvest og vestlige vinder. Himmelen er kolsvart og kastene får båten til å riste. Det meldes at vinden skal dreie, mer på nordvest og nord. Det blir bedre for bølgene inn havneløpet og det blir roligere der vi ligger til tross for mye vind.

Papegøyene har nok rømt fra palmene
Utover kvelden blir det mindre bølger fordi vinden dreier, men den er minst like sterk. Jeg putter ørepropper i ørene så snart som vinden har dreid på sen kveld. Jeg vil sove og ikke høre på vinden som uler og de voldsomme kastene. Jeg sover gjennom natta, mens Arvid er oppe og sjekker av og til. Så snart det er lyst er han ute og sjekker tauene, og justerer slik at belastningen fordeles på tauene i land. Det blir å være i båten i hele dag, umulig å komme i land. Hele dagen går uten at det er tegn til at vinden løyer mye. Innimellom tror vi det, så kommer han tilbake med full styrke. Ikk`no gøy, men etter hvert venner jeg meg bedre til det.
Samler byggematrialer på bakken

Papegøyer bygger rede

Heldigvis har vi nok mat ombord og trenger ikke i land. Sysler har vi også nok av, vi kjeder oss ikke. Nettet virker bra så det blir et par episoder med Lilyhammer på kvelden.
Vi går videre til Motril når vinden løyer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar