fredag 20. desember 2013

Fra Puerto Sherry til Gibraltar

via Barbate
12. - 16. desember

Ingen er våkne tidlig, det ble litt sent i går kveld. Ved ti-tiden ser jeg at det er helt vindstille i havna. Sjekker ute på moloen, lite vind der også. Hvorfor vente til natta før vi skal gå??? Vi bestemmer å gå til Barbate, ca. 40 nm.
 

 Vi koser oss alle i cockpit, en flott dag på sjøen!
Vi kjører motor ut, etter hvert kommer det litt vind og vi heiser fullt storseil og fokk og hjelper litt med motor. Etter hvert blir vind-vinkelen for skarp, og vi går resten av veien for motor. Vi er ferdig fortøyd rett etter solnedgang. Havna har ikke nett, det blir vill jakt for å finne et sted med nett. Vi vil se håndballkampen! Kjekt å ha med Elise som kan spansk. Vi finner en bar som har internett, men ikke mat. Det bli øl og håndballkamp, deretter kinamat på strandpromenaden. Kjempegodt og flott gjort av jentene. Stuper til køys, vi skal videre i morgen. Litt spent, skal gjennom Gibraltar-stredet med dets strømmer og tidevann....
Håndballkamp og øl
 
Vi er tidlig oppe, forholdene ser bra ut. Litt over ni forlater vi havna, spiser frokost mens Otto styrer. Jeg har vel ikke fortalt så mye om Otto tidligere, tror jeg. Det er et mannskap vi setter pris på, du kan alltid stole på Otto. Han styrer perfekt etter instruksjoner, trenger ikke mat og ikke søvn, det er vår autopilot jeg snakker om. Han er helt nødvendig, uten han ingen slik tur som vi er på nå.
Det blir en fantastisk dag, selv om vi må kjøre motor. Havet ligger blikkstille, og vi har beregnet riktig - vi får medstrøm gjennom stredet. Vi koser oss og nyter dagen. Ved 3-tiden er vi inne i Marina Bay, Gibraltar.
Gibraltar og "The Rock"
Elise og Kalem setter kurs for toppen av "The Rock". Vi "gamle" tar sekken på ryggen og handler. Det blir biff med bernaise med alt tilbehør og god vin og enda en flott kveld sammen med de unge. De har begge med gitarer og underholder oss. Neste dag fortsetter de til Marokko.

Gitarspill i safakroken

Jeg står opp til strøkent pentry. Alle bevis for hva vi fortærte av mat og drikke er borte! Fantastisk flinke ungdommer. Dertil lager de frokost med spansk omelett. Deilig! De må gjerne bli med på flere turer, sånt mannskap kan vi godt like. Vi tar alle en bytur, så er det å si farvel for denne gang. Til avskjed får vi et gavekort til restaurant Gauchos, kjent for sin argentinske biff. Da kommer noen tårer i øyekroken, som jeg blunker vekk. De er bare helt skjønne og omtenksomme.
På Gauchos er det fullt på kvelden, det blir koteletter i båten i stedet.
Ikke mye å skrive om dagen etter, det blir en lat dag i båten mens det blåser godt. På kvelden har vi bestilt bord på Gauchos. Restauranten ligger inni bymuren og har en spesiell atmosfære. Fantastisk god mat, vi legger til litt og ender opp med full pakke av mat og drikke. En fantastisk flott kveld, og vi sender varme tanker til Elise og Kalem. Vi hadde aldri havnet her uten deres hjelp. Et dyrt sted for vårt budsjett, men vel verdt pengene!
Romantisk middag på Gauchos
Det blåser fortsatt mye, begynner å bli lei denne vinden nå. Noen kan kanskje skru den av? Dagen går med til litt handling og diverse arbeid om bord. På kvelden tar vi med oss PC og går i land. Vi kommer ikke til Sumo via havnas nett. En fotballpub blir redningen, tar vel imot oss og blir litt interessert i kampen. Kjempekamp, Norge - Tsjekkia 31-21. Norge er videre til kvartfinale!
Håndball, snacks og øl


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar