fredag 20. desember 2013

Santa Maria og Jerez

9. - 11. desember

Her i havna i Puerto Sherry er det liten aktivitet. Et par små kafeer er åpne noen timer midt på dagen, og vi har et minimarked som gir oss det viktigste. Det er alt. Jeg hadde hørt mye om denne havna, lest om den og ble selvfølgelig skuffa. For mat, drikke og sosialt er det under pari. Når forventningene er store, blir også skuffelsen stor. Ingen havn å anbefale videre på denne tiden av året.
Noen jeg ble venner med i havna
Mandag skinner sola like fint, og vi tar litt båtjobbing først. Arvid må ta resten av do-jobben og jeg pusser vinduer og vasker, + bloggskriving. Etter lunsj går vi inn til byen, Santa Maria. En flott tur langs stranden. Byen heter egentlig Puerto de Santa Maria som betyr "havna til Jomfru Maria" og ligger ved elva Guadalete, nord i Cádiz-bukta. Hadde håpet på litt julemarked, det så vi ingenting til. En del folk i gatene, mange kafeer i sentrum, det er fridag i Spania. Vi ruslet rundt i flere timer med innlagt pitstops. Først pannekake med krem og sjokolade, jeg ble kvalm. Det ble en øl på neste stopp. I det sola går ned, smetter vi inn på politistasjonen der de ringer etter drosje til oss. Det er kjølig på kvelden og vi koser oss i båten. Når vi er ute og går slik, jeg i mine Ecco-sandaler, ser jeg at det er mange som kikker ned på bena mine. Ikke så rart, kanskje, de går jo selv i støvletter! Jeg falt ikke for denne byen, for å si det sånn. Ingen bilder, glemte apparatet.
Noe uklart, men viser litt. Ikke lov å fotografere


Utenfor den berømte hesteskolen
Vi bestemmer oss for å dra til Jerez etter frokost neste dag. Det blir drosje, raskt og billig. Vi liker byen med en gang vi stopper på torvet, det må være noe med atmosfæren. Jerez er kjent for flere ting.; Sherry og brandy-bodegaer som ligger tett i tett. Jords-monnet og Atlanterhavsklimaet skal gi disse edle dråper den rette aroma.
Lunsj på torvet i Jerez

Det sies også at flamencoens vugge sto her. Og selvfølgelig de berømte andalusiske hester. En spesiell skole for trening av hester og ryttere, samt oppdrett ligger i Jerez. Rett utenfor byen ligger klosteret som gjennom 5 hundre år har tatt vare på denne hesterasen, Cartuja-hestene. Showet for dagen er akkurat begynt når vi ankommer. En fantastisk oppvisning av flotte hester og stramme ryttere. Umulig å beskrive, må oppleves. Showet var vært hele turen.  

Julegata i Jerez

Det blir en tur innom Sandeman bodega, og selvfølgelig har vi med oss noen edle dråper derfra. Vi rusler rundt, spiser lunsj på torvet og kjenner på stemningen når julegatene tennes ved solnedgang. Det ble dessverre ingen flamenco-oppvisning for oss, men vi er vel fornøyd med dagen. Tilbake i båten er det blåst opp. Vi ligger godt fortøyd, rundt oss slår det i fall, synger i rigger og vinden uler. Ingen avreise med det første.
Juletreet på torvet i Jerez
Neste dag blir det litt ordning for å få mulighet til å se håndballkampene, nå kan vi se både NRK og Sumo. Det skal bli artig å følge jentene. På kvelden kommer Kalem og Elise om bord, de skal bli med til Gibraltar. Derfra drar de til Marokko for å møte Kims båt. Vi har en kjempehyggelig kveld sammen. Elise er fra Vesterålen, og vi fant tonen med en gang. I følge værmeldingene ser det ut til at vi starter natt til fredag og går direkte til Gibraltar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar