søndag 25. august 2013

19. august
Middelfarts nye havn

Klokken syv kaster vi loss fra Ebeltoft etter et hyggelig opphold. Vi gir oss i kast med reisen sydover, heiser storseil og fokk for å seile. det blir litt av hvert, seiling og motorseiling, men det går sydover...
På tur fra Ebeltoft til Lillebelt
 
Syv om kvelden er vi fortøyd i Middelfart, den 3.havna vi har prøvd. De andre to, Fredericia og Strib var bare stolpehavner. Her, i Middelfart, er det også det, men vi fikk sneket oss inn til den eneste bryggeplassen som en hyggelig tysker ga fra seg. Store forbudtskilt overså vi hel
Vi ligger fortøyd i Middelfart
 Etter 12 timer på sjøen ble det middag på land og til køys.
 

20. august
Sønderborg

Neste morgen tar vi sikte på Sønderborg. Vindstille da vi drar ut, men etter hvert kommer vinden og vi heiser seil. Vi seiler deler av turen, fra 1,5 til 9 knop - herlig!!
Lillebeltbroen sett fra Middelfart.


 
Vi passerer Faenø, trolig der Noah, nabobåten i Kyrresundet, har sitt opphav.

Tidlig kveld er vi fortøyd i Sønderborg byhavn, et flott sted.  Det blir middag på nærmeste kafe i kveld også, må ikke bli en vane - det tøyer budsjettet utover sine grenser!
Vi klarte en halv James Bond før øyelokkene siger igjen og vi må finne køya.....

 
 
 

21. til 22. august

Tilbringes i Sønderborg. Nydelig sommervær, vi går tur langs strandpromenaden, rusler rundt inne i byen og koser oss både i cockpit og i byens gater. Arvid skifter avlaster på fokkefallet, en er brutt sammen og blir erstattet av to nye. Godt vi har litt ekstra med oss. hittil har vi ikke funnet den slags butikker noen steder.
 
 Arvid på vei om bord etter en liten handletur, Sønderborg slott i bakgrunnen.


Hollandsk skip legger til kai bak oss, flinke sjøfolk ombord
                                             Vafler smaker godt, spesielt hvis noen dansker kan kjenne lukta
 
Der vi ligger i havna stopper mange opp og studerer båten og ønsker oss god tur.  En kveld kom Sonja og Harald forbi, hun dansk og han norsk. De har bodd i Lillehammerområdet og var flyttet til Sønderborg. Kjempekoselig par som av og til tok turen til havna for å se etter norske flagg. De skal nå følge oss på AIS og FB fremover, og ønsket oss alt godt på turen.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar