fredag 30. august 2013

27. - 30. august
Laboe

Vi kaster loss fra Olpenitz ved åtte-tiden med kurs for Laboe, en havn i Kielerfjorden. det blir en flott seilertur i 4,5 til 8,5 knop. Noe kort distanse, men en flott dag over Kieler bukt. Vi finner plass ved inngangen til havna, fin utsikt over alt som kommer og går. Dette er et seilermekka, tvers over fjorden ligger olympiskhavn der Kong Harald tok gull i 1987!


Flott strandpromenade langs strendene
Laboe er også et sommersted, med flotte strender og sommerhus. Ettermiddagen benyttes til slentring langs strandpromenaden. Sola skinner, det må være over 25 grader. På anbefaling av seileren foran oss, spiser vi tidlig middag på Thang Long, byens kinarestaurent. Kjempegod mat.


Vær alltid beredt, ha med ryggsekk
Dagen etter ble benyttet til litt jobbing, jeg vasker tøy, det er både vaskemaskin og tørketrommel her -må benytte sjansen når havnen har utstyret. Arvid setter opp lys i cockpit og selvfølgelig blir det litt avslapping i opp mot 30 grader.

Deilig å ta frem sommerdyne, skifte på senga, en god varm dusj, nyte kvelden i cockpit (med lys) og så legge seg. Livet er så bra som det kan bli en slik kveld.

Vi spiser stor "cowboyer" frokost i cockpit, nydelig vær.

Noen bilder fra spaserturer i Laboe:

Bilder fra strandpromenaden
 

 
Og fra stranda
 

  Vi tar en stopp på Ocean Eleven
Arvid foran Ubåt-museet. Den ble ferdigbygd i 1943, satt ut av drift av naturlige årsaker 8.mai 1945. Ble gitt som krigsutbytte til de allierte og var i drift i Norge noen år. i 1972 ble den gitt tilbake til Tyskland og er i dag restaurert og fungerer som museum. 
 

 

 

  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar