søndag 25. august 2013

 

7. - 10. august. Turen fortsetter...
Sæby og Hals
 

Opp tidlig for å få en god seiling over Skagerak den 7.august. I grålysninga (04:30) gikk vi for motor ut Galtesundet. Kjente litt på urolig mage da vi møtte litt dønninger over sundet. Det er lite vind, det betyr motorseiling. I det vi passerer Skagen er det frem med spinnaker, Arvid og Stein-Atle vil så gjerne prøve den. Det ble spinnakerseiling, i 1,5 til 3 knop. Det tar sin tid å komme til Sæbø på den måten, og det ble kveld før vi var fortøyd i Sæby havn.
Kveldens pub fant vi ved torvet der vi fikk både Jegermeister og Tuborg. Det ble sent før vi køyet.
 

Fortøyd i Sæby
Neste dag forlot Stein-Atle oss, og dagen etter forsvant også Mona tilbake til Kristiansand. Da sang det skikkelig i mastene i havna, og vi ventet for å se om det løyet litt. Lunsj spiste vi på Jensens Fiskerestaurant i havna, jeg med sjømatbuffet og Arvid fikk steak. Kjempegodt begge deler. Vinden løyer og vi setter kurs for Hals.


 
 
UFO med Lasse og frue ut fra Hals
I havna i Hals får vi øye på UFO, med Lasse og Eva ombord, norsk katamaran som har vært på IMM, International Multihull Meeting

Det ble besiktelse av begge båtene, en liten pølsemiddag om bord - så kom Ole Lukkøye.
 


 
Tidlig opp neste morgen, morgenkaffe og så kurs for Bønnerup Strand. Vi snudde ganske raskt, med vind midt imot var dette ingen fornøyelse. Det ble båtmekking i Hals i stedet.
Vi ligger værfast i Hals, godt fortøyd. Mye vind hele tiden, men vi har det bra. Vi er på tur!11. til 12. august
Hals til Bønnerup Strand

Sola skinner neste morgen, men det blåser fortsatt stiv kuling med gail warning på VHF. Vi blir liggende. Mandag: Arvid fikk koblet opp AIS med antenne, VHF på kartbordet og koblet begge til kartplotter. Vinden avtar noe, det kommer ny gail warning og vi blir liggende. Omkring halv tre avtar vinden noe og vi setter kursen mot Bønnerup Strand. Mye motvind, men vi fortøyde i havna ved åtte-tiden. Dette er en fiskebåthavn og vi fortøyde der, ingen ledige plasser i den lille lystbåthavna. Ingen fasiliteter som strøm og vann.
 
Det ble middag på Soffies kafe, hakkebøf med tilbehør. Det smakte kjempegodt. All sjølufta gjør at det blir tidlig kveld. På bildet ser vi Arvid med båthavna i bakgrunnen.
 

13. til 15. august
Bønnerup til Grennå

Våknet tidlig, litt sol og mye vind, men i mer riktig retning for oss. Store bølger i starten, ble bedre da vi kom i le av land. Vi fikk etter hvert fortøyd innerst i havna, kongeplass!
En tur opp for å se på fasilitetene, her er både dusj og vaskemaskiner. Vi kan få vasket noe tøy, uten at skittentøyet har hopet seg opp om bord. Vi er nokså enkle i klesdrakten.
Rekognoseringsturen ble lengre enn tenkt, vi gikk for å finne en matbutikk. Nå må vi snart lære å ta med poser, eller aller helst ryggsekken, poser koster 2,50 - 3 kroner her, helt unødvendig utgift. Vi fant en Rema 1000 og det ble middag på oss.
Kattegatsenteret fikk besøk av oss dagen etter. Absolutt verdt et besøk, med store aquarier for fisker og sjødyr fra hele verden. mest imponerende var avdelingen for haier. Noen er faktisk trent opp til forskjellige øvelser, noe som ingen andre har klart.
 
 Vi fikk fint besøk av marinens to skoleskip

 
Fra Kattegatsenteret i Grennå
 
Arvid utenfor Kattegatsenteret. 
 

Ebeltoft,
15. - 18. august

 
Vi står tidlig opp, tanken var ca. 04, men den ble 05:30 før det var liv i oss. Ti over seks var vi i gang. Det er fint vær, sola skinner og vi går for motor mot Ebeltoft. Vi får også seilt litt. Det er tidlig på dag når vi fortøyer og vi slentrer rundt i havnen og opp gågaten. Stopper for en forfriskning i en koselig have - kan det bli bedre? Akkurat i dag?
  
Vi ligger rett ved langbrygga der det skal være stor havnefest fra fredag til søndag, Marineforeningens 100 års-jubileum skal ferires. Det er arrangementer over hele Danmark i år.
Vi har nå fått både håndtak og lås på døra, nå er vi kvitt rørepinnen fra Biltema som døråpner!
Det rigges til fest, med telt og aktiviteter. Ingen kø for å få kjøpt øl, kranene står linet opp i det store teltet.
Vi tar en handletur - med ryggsekk - vi lærer, heldigvis! Det er lummert, vi koser oss i cockpit, mens vi beskuer effektive frivillige som står på.Neste morgen blir vi vekt av en hissig jyde som vil jage oss vekk! Det kommer marinefartøy som skal ha plassen. Arvid ber han bare finne en annen plass til oss, siden vi har betalt for plassen. Havnesjefen ordner opp, vi forhaler litt og så er det plass til marinen. En trivelig dag i havna, et mini "ta sjansen" ble arrangert med fantasifulle båter, de fleste måtte gjøre ekstra sprell for å nå klokka. Etterpå underholdt schanty-kor i teltet.
Kafeen Gemytlig like ved har wi-fi og vi benytter neste dag til litt kontorarbeid, betale regninger, sende mailer, og se på videre oppdatering av blogg. Eierne av kafeen er seilere og har en stor Bernersennen hund, og selvfølgelig har Arvid kjøpt hundekjeks og blitt govenner med den!
En øl på Gemytlig om kvelden for å oppdatere oss på værmelding og ruter. Det blir avgang i morgen tidlig.
 
Hvordan er dette mulig-seilbåt på INNSIDEN av gangbrua????? 


 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar