torsdag 13. august 2015

I Hellas igjen

2. til 3. oktober


Vi er i Hellas igjen, passerer Korfu for å ankre opp i Lakka, nordenden av øya Paxos. Dit kommer også Snowbird. En nydelig liten bukt, krystallklart vann, mange båter og noen få tavernaer inne på land. Riktig idyllisk, akkurat som vi har drømt om. Spesielt det klare vannet der bunnen er synlig på flere meter.


Lakka bukt på Paxos
Noen båter ligger med anker ut og med taufeste i land
Og noen hus og tavernaer innerst i bukta
Vi nyter ettermiddagen i båten, bader i det flotte vannet og tar noen forfriskninger på "akterdekket" og nyter de siste solstrålene.
Kan vi ha det bedre enn dette???
På kvelden drar vi i jolla til Snowbird inn til brygga for å finne en koselig taverna. Vi finner ikke samme gode mat som på Othonoi, men selvfølgelig koser vi oss over denne perlen av et sted. Hit bør vi dra tilbake til. Kvelden avslutter vi med ouzo på en koselig liten bar.
Det er tid for fleece på kveldene.
Neste morgen forsover vi oss, det er skjelden, halv ni hever vi ankeret. Det blåser endel utpå, med vind og bølger imot. Det blir en humpete tur til Lefkas.
Vi tar kurs tvers over bukta, mens Snowbird går nordøstover for å komme innunder land for å få mindre bølger og bedre vindforhold.
Vinden varierer, men det er helt ok forhold. Noen få store bølger gir litt berg og dalbane, resten er ok. Men noen lysttur i en lystbåt er det ikke. Det blir havregrøt til frokost. Utpå dagen øker vind og bølger. Inn mot kanalen til Lefkas stilner vinden, og vi møter Snowbird igjen. Sammen drar vi ned kanalen når brua åpnes og fortøyer side om side på Pir C.
Turen går opp til marina-kontoret, der vi får ny beskjed. Havneavgiften er uten strøm og vann, det kommer i tillegg. Vi protesterer, vi har bestilt plass via internett der det står havneavgift inkluderer strøm og vann.
Etter noen dager er vi tilbake på kontoret, vi får strøm og vann inkludert til nyttår. Enden på den visa er at vi får gratis strøm og vann hele perioden.
På tur i Voiemarka
Etter noen dager går turen til Norge med forskjellige gjøremål. Siden leiligheten vår er utleid, er Rolf og Torhild så snille å gi oss husrom i perioden. Kjempesnille venner! Tilbake i Lefkas begynner vårt vinteropphold for alvor....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar