søndag 23. august 2015

LEFKAS

28.JUNI – 5. JULI

Søndag 28. juni forlater vi Preveza med kurs for Lefkas, hele 9 nm nordover.  Vi prøver å nå Maria på telefonen, ingen respons. Hun har charterbåter på bykaia, og kanskje en ledig plass til oss. Bykaia er full når vi kommer og vi går inn til marinaen. Der får vi den gamle plassen vår på pir C og bestemmer oss for å bli natta over. En natt i marinaen er nok – for den nette sum 55 euro! Vi tar en tur bortom Porto, men det er ingen kjente der, alle er enten dratt videre eller er ute å seiler.
Markedet i Lefkas, dert bugner av friske grønnsaker!
Mandagen benytter vi til proviantering, det kan fort bli ankring nå. Butikksjefen på AB er et stort smil når han ser oss, klart det blir mye prat om situasjonen i Hellas og det kommende valget. Krisen i Hellas merkes ikke i byen, men høylytt prat rundt omkring tyder på at diskusjonene er i gang. Det er bare grekere og italienere som roper når de diskuterer!  Eneste som er endret i bybildet er lange køer utenfor alle ATM-maskiner. Grekerne får bare ta ut 60 euro pr. dag. Det er nok en vanskelig tid for alle i Hellas – spesielt for at dette skjer midt i turistsesongen.
 Vi får kontakt med Maria som venter oss på bykaia – nå er det plass. I det vi er fortøyd forsvinner Maria med ordene «back in five minutes». Det var alt vi så til henne den dagen!
Vi ligger ved bykaia
Neste dag får Arvid som et «hammerslag» i ryggen, trolig en prolaps. Ingen kiropraktor i Lefkas, Alex gir oss nummeret til en god fysioterapeut som snakker godt engelsk. Etter behandling er Arvid noe bedre, men må være forsiktig. Tilbake i båten blir jeg dårlig med høy feber. Kjenner symptomene, det er Rosen som er tilbake, hadde et anfall da vi var i Norge. Arvid får tak i riktig antibiotika, jeg holder senga og da vil det verste være over i løpet av noen dager.
Ankrer i Lefkas by, nydelig kveld
Etter noen dager i senga er det fredag og charterbåtene kommer inn igjen, vi må gi fra oss bryggeplassen. Vi ankrer i bukta mellom marinaen og bykaia. Det blir en nydelig kveld, mye bedre å ankre enn å ligge til kai.
Maria vil gjerne ha oss inn igjen når båtene hennes er dratt. Vi letter anker og må ligge på eget anker og med hekken til kai der inne. Vi kommer ikke langt nok inn før ankeret er nedgravd i gjørma! Vi løsner hanefoten og få bakket oss inn. 

Langs hele kaia er det fullt med folk på alle tavernaene. De fleste charterselskapene har skifte av mannskap lørdag og søndag, godt for alle spisestedene.
Vi treffer Scott igjen, han holder oss jevnlig med selskap, det kan jo hende det vanker en go’bit. Han kommer snusende langs bykaia og er kjempeglad hver gang han ser oss. Selvfølgelig får han rester fra middagene. Et syn for guder den dagen han spiser spagetti!!
Søndag er valgdagen, det viser seg at flertallet av grekerne svarer nei til flere nedskjæringer og økning av moms og skatter. Hva skjer nå?? Går regjeringen av? Statsministeren har sagt han vil respektere folkets valg. Det betyr kanskje exit euro, og inn med drakmer….

Irish coffe på torvet en tidlig kveld

Vi bestemmer oss for å dra sørover, besøke Nidri og Vliho bay, der har vi bare vært vinterstid når alt er stengt. Moro å se stedene i turistsesongen…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar