fredag 12. september 2014

Adjø Altea!

Det er lenge siden det er blitt skrevet noe i bloggen, kanskje på tide med litt oppdatering.
Vi har hatt en fin tid i Altea. Er blitt kjent med mange, og i havna er vi blitt gode venner med Alvaro og Juan. To brødre som jobber med seiling, Alvaro er regattasjef for Valencia-området, Juan tar seg av alle smårollingene som skal lære seg å seile. Hver eneste lørdag og søndag er de ute i optimistjollene.
Vi tar noen få turer på fjorden i løpet av våren. Tom og Grete er med og koser seg på fjorden, selv om det er tidlig.
Pablo Blanco monterer badetrapp
Vi fikk oppleve påsken i Spania, spesielt langfredag med en fantastisk prosesjon fra kirka og ned mot byen. Opptil 20 mann for å bære hver figur. En opplevelse! Påska hjemme går stort sett ut på påske-egg og påskehare, lammelår og skigåing. Hjemme er langfredag er stilleste dag i året hvor alt er stengt. Her i Altea ble dagen feiret ute, restauranter og kafeer er fulle av folk hele kvelden.
Slik ble badetrappa, ei på hvert skrog
Biminitoppen er på plass
Båten er blitt godt oppgradert i løpet av tida i Altea. Ny kjøleboks er integrert i båten, kledd med teak og listet. Nytt anker er kjøpt inn etter at vi fant det vi hadde på siste plass i alle tester. Det ble et Rocna-anker som skal holde oss trygg i uthavner. Rulle til ankeret er designet og laget av kapteinen, integrert på bjelken. Vi har også fått bimini-topp over cockpit, helt nødvendig for seiling i disse farvann. Det kan bli uutholdelig varmt når sola steiker. Paul White, eller Pablo Blanco, som han heter, satte opp rørsystemet og 
laget badetrapper til oss. Otto seilmaker i Calpe sydde trekket. Og vinsjen til storseilet er blitt elektrisk. Pablo fikk også oppdraget med å lage en daumann til oss, en flott liten sak på 8 kg og malt rød av ”sikkerhetshensyn”.

Daumann, disign og produsent : Pablo Blanco

Anker-rulle med ankeret i. Designer og produsent :Arvid

 I mai tok vi en tur hjem for å ordne forskjellige ting, hilse på familie, venner og gamle kolleger. Husk, det er dere vi savner når vi er på tur. Og takk til Sigurd og Eva som huset oss hele tiden. Det var flott gjort av dere! Flotte tomater ventet oss da vi kom ned etter besøk hjemme. Juan tok godt vare på plantene, her er resultatet:
Stiklingene sto Tom for, her er resultatet. Tomater trives godt i båt
Nabo båtene tok gjester foran i baugen for å se på plantene våre. Sjelden kost i en seilbåt.

15. juli sier vi farvel til Altea og ankrer i Calpe. Der har vi øvd oss på ankring tidligere og føler oss trygge. Idet vi nærmer oss havna ringer telefonen til Arvid. Det er Michael som ligger på stranda i Calpe og ser oss komme inn. Koselig, vi tar en forfriskning sammen før vi ror tilbake til båten.
Vi drar videre når vær og vind passer....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar