torsdag 3. oktober 2013

Amsterdam

18. - 20. september

Vi går fra Urk tidlig morgen, det er utrolig å se havna vindstille etter disse dagene med stiv kuling. Det er en litt kjølig morgen, men sola titter litt fram og varmer litt. Barometeret er langsomt stigende, det er jo lovende for dagene som kommer.
Møtte denne ved slusa i Ijmeer på vei til Amsterdam
Holder på å lære meg litt om skyer, studerer dem i Reeds, og i dag har vi stratus-skyer, som går over i altostratus, det er regn i vente. Venter litt spent på om det holder stikk. Kommer det regn har jeg tydet skyene riktig!
Gjennom bro og sluse og vi er i Amsterdam!
 
 


Så var det å finne passende havn. Vi ble anbefalt Sixhafen av en seiler som hadde vært der. Hyggelig, rimelig og rett over Sentralstasjonen, er hans kommentar. Ok, vi finner Sixhafen. Da vi endelig finne entrance mellom busker og trær, husket vi at det var et knøtt av en båt vår anbefaler hadde og det var så vidt vi fikk lirket oss inn. Vi kaller opp havnesjefen, som kommer og vil anvise plass. Da han ser båten roper han, oh no, to big to big. Det er bare å lirke oss ut igjen.
Kjører oppover og leiter, ser flere havner, men ingen som tiltaler oss

Videre oppover og lenger vekk fra sentrum fant vi Amsterdam Marina. Stor flott ny marina,digre båter. Altfor dyrt for oss tenker vi og kjører forbi.
Ned igjen mot sentrum, og finner Centrum Marina. Nesten inne da vi møter skiltet: Max bredde, 7,5m. Ok, ikke her heller. Hm, det var da som pokker.  Ut igjen. Mye trafikk på den store kanalen. Alt fra digre lektere til gamle russiske hydrofoiler.
 
Opp igjen mot Amsterdam Marina. Ok vi går inn der.  Folk som har fulgt oss på AIS lurer på om vi har røyka tauverk når de ser tracken vår. Vel inne er det god plass og alt er spella nytt. Marinaen er anlagt på et gammel skips verft, skikkelig kult. Oppå et gammelt 15m høyt og 100m langt kranbane fundament var det bygget ett kontorbygg. Artig. En rusletur langs brygga finner vi havnekontor, restauranter og stort servicebygg med HISWA (Hollandske NORBOAT) på toppen.
Vi sjekker toaletter og dusjer. Alt nytt. På enden, med panorama vindu mot havna og Amsterdam, finner vi baderom med dusjer og digert badekar. En øl og en Jeager på restauranten og så Spa med Champis i badekaret den kvelden. Drittkult med bobler i glass og kar mens vi kikker på båtfolket, som kikker på oss :-) Det ble to slike kvelder. Helmaks.
Havneprisen? Rimelig. €22,- Dusj, bad, strøm og WiFi inkludert. Vi betaler mellom €30 og €40 de fleste andre steder, og gjerne ekstra for nett og dusjer.


Neste dag er det Sight-seeing i Amsterdam. Lokal gratis ferge fra havna og til Sentralstasjonen, og så oppover hovedgata med butikker og kafeer. Været er pent og dette ble en meget hyggelig bytur.


 
Til venstre:
Anne Grete på Dam plass
                              Vi skar ut til venstre for å oppleve broene over kanalene, og befinner oss plutselig i Red Light district. En opplevelse, men det kan da ikke være nødvendig å gå så fort da Anne Grete??

 
Arvid i begynnelsen av Red Light District
 
Kjennetegnet for Amsterdam: Kanaler og sykler
 
Så dette i en haug med butikker i Amsterdam. Ble etter hvert nysgjerrig på hva slags eksklusive frø som ble solgt. HVOR DUM GÅR DET AN Å BLI ????
Åsså solgte de "Magic Mushrooms" ?? Er det en slags traktkantarell???
 

Så kommer dagen for litt jobbing med oppgraderinger, klesvask og nytt boblebad. Neste morra er det videre mot Ijmuiden og Nordsjøen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar