tirsdag 22. oktober 2013


Ribadeo, videre til Viveiro

11. - 12. oktober


Her ligger vi ytterst i havna i Ribadeo
Jeg tror vi har vært omtrent bevissløse i natt, i alle fall sovet tungt uten problemer. En rolig morgen, frokost og sjekking av værmeldinger. Ikke no' vær for oss, fra søndag blir det vest og syd i overskuelig tid fremover. Midt i trynet fra Ribadeo og til spissen der vi dreier syd, totalt ca. 80nm. Vi bestemmer oss fort, vi blir ikke i Ribadeo og venter på bedre vær. Vi drar til Viveiro, 33nm, og korter ned avstanden til La Coruna. Det må bli på lørdag, da har vi et værvindu.

Nydelig vær og vi rusler rundt i Ribadeo. Byen ligger litt opp fra havna og vi må klyve noen trapper. En koselig liten by med mange bygninger fra tidligere tider. Arvid føler seg ikke i form, er kortpustet og tror han brygger på noe. Vi tar det med ro, føler oss nok slitne ennå etter strabasene vi opplevde i Biscaya.

Kaffestopp i Ribadeo
Kyllinggryte og Breaking Bad avslutter kvelden.
 


Jeg er oppe ved 7-tiden, sjekker været. Det har vært ei kald natt, nede i 8 grader tidlig på morgenen. Dieselvarmeren kommer på, vi skal ha det komfortabelt på tur!
Ved ti-tiden er vi i gang, ingen vits å haste av sted tidlig, 33nm tar ikke hele dagen. Sola er oppe, det blir motor, ingen vind.
Arvid har trolig fått seg en influensa, tett i bihuler og vond hals. Begge er enige om at det skal bli godt med noen dagers landligge. Bloggen skal oppdateres, en vask inni båten er nødvendig og en klesvask eller to er heller ikke av veien. Vi har litt å pusle med når vi ligger i havn, det er faktisk alltid noe å gjøre.
Fra havna opp mot byen
 
Da vi dro fra Ribadeo var havnekontoret stengt. Denne lørdagen er det festdag i Spania og alle spansktalende land. De feirer Cristobal Colon, han som gjenoppdaget Amerika og ble møtt av Leiv Erikssons etterkommere. Ja, det er samme mannen, Christopher Columbus. Det navnet var det ingen på havnekontoret som ville høre. Opprinnelsen hans strides det om, italiensk eller portugisisk, eller spanjol?? Koloniene ble tatt i Spanias navn, og det er tydelig at han regnes som spansk. 
Ned trappa og vi er hjemme
Vi ankommer Viveiro ved 3-tiden. Finner plass i havna, rett foran Gardia Sivil-båten. Ikke et menneske eller en bil å se. Virker som om byen er forlatt. Men flott vær er det! Havnesjefen er raskt på plass og ønsker oss velkommen, gir oss nøkler til dusj og internett tilgang. Resten vil han ta på søndag, han har også fri i dag. En rusletur bringer oss til torvet der et par kafeer er åpne. Vi spiser hamburger og nyter solskinnet før vi vender tilbake til båten. Arvid er blitt dårligere og vi tar tidlig kveld.

                                                                Vi forlater Ribadeo
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar