fredag 4. oktober 2013

Dover - Brighton

26. - 27. september

En litenbadeby i passerer, hvite hoteller langs sjøen
Dover - Brighton, 64 nm, det betyr tidlig av gang fra Dover. Ønsker alltid, om vi kan, å komme tidlig inn i havn, dagene er merkbart kortere nå.

Endelig, der er genseren ferdig!
 
Ved 1/2-åttetiden forlater vi Dover Marina, litt grått og disig, det har faktisk regnet i natt. Godt ute av havna blir vi tatt igjen av en rib. Denne gang er det sikkerhetskontrollen. De varsler at marinen skal ha skyteøvelser med skarp ammo. Gir oss en kurs vi bør følge ned til  Beachy Head og ber oss lytte på Ch73 for videre informasjon. Ønsker oss deretter god tur til Brighton. Ønsker selvfølgelig ikke å havne i skuddlinja så vi følger instruksene og slår over på Ch 73 da vi nærmer oss området.

 
På med en gang, men det ble fort for varmt!

Vi legger noe av gråværet bak oss, og sola titter etter hvert litt fram, temperaturen er rundt 18 - 19 grader.
 
Det forblir litt grått hele dagen, det blåser godt, vinden er i ryggen, og vi surfer på bølgene.  Benytter tiden til å strikke Arvids genser ferdig, og Bentes kommer frem. Det er litt igjen på den også.
 
 
 
 
 
 
Beachy Head
 
 Vi passerer Beachy Head, en sørlig odde som er en del av klippeformasjonen "The Seven Sisters". Alle klippene her er av kalkstein og lyser hvite imot oss her vi seiler langs land. Akkurat der vi runder er det mye strømsjø og kapteinen må overta for Otto som ikke helt klarer å være på hugget. Kapteinen syns bare det er moro med surfing på bølgene i 10-12 knop.
 
Fyret, Beachy Head ligger helt nede i vannkanten. Det ble bygd på grunn av tåke i området.
 
Fyret, Belle Toute, oppe på klippen ble ikke sett i tåke, og det medførte en del forlis i området.
Beachy Head er et landemerke for sjøfarende i området og blir lettere sett i tåke.
 
 
 
 
 
 
 
 
"The Seven Sisters"
 
 
 
I dag er det omelett til lunsj etter Beach Head, og vi ankommer Brighton ved 1/2-femtiden. Det blir bare en liten rekognosering før kvelden og natta tar oss.
 
 
Alltid med sekken på ryggen!
27. september, og det er hviledag for oss i Brighton. Vi kaller det hviledag, men det er saktens nok å gjøre. Vi gir dagen en god start, med dusj og så engelsk frokost på Cafè Rouge, litt fransk inspirert. Vi skal finne en båtdingsebutikk, blant annet skal vi ha redningsflåte om bord. Vi finner butikken ytterst på en pir. Ingen redningsflåte så sent på året, men vi handler allikevel "dingser" for over 2000 kroner. Båt-dingser er dyrt!


 
 
Brighton Marina er et flott sted, i tillegg til selve marinaen, er det områder med butikker, restauranter, gågateområder og en indre kanal der folk fortøyde båtene sine i hagen.
 
Deretter er det proviantering, suppenivået om bord er på lavnivå, det må etterfylles. Det er utrolig godt med en kopp varm suppe ute på sjøen. Og der, i matbutikken(riktignok stor matbutikk) finner Arvid det han har ønsket seg helt siden Holland, sesong 3, 4 og 5 av serien Breaking Bad. Da er kveldsunderholdningen sikret i lang tid fremover, det er hvis vi holder oss til en episode pr. kveld.
    
Vi er riktig råflotte i dag, spiser også middag med dessert på Cafè Rouge, utrolig god mat. Vi klarer ikke helt å holde budsjettet, det er dyre havneavgifter underveis. Det vil nok rette seg litt etter hvert som vi kan ligge mer på bøyer eller for anker. Det blir det nok lite av før vi er mye lengre syd.
 
Det ser ut til å bli Southampton i morgen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar